Tidigare Elever

Minna Salander elev 2021

Hej! Mitt namn är Minna och jag gick Character Special F/X makeup 8v utbildningen på Art Of Makeup School våren 2021. Jag valde denna utbildning då jag sedan innan är utbildad inom beauty makeup och ville utveckla mina kunskaper inom sfx då det är min största hobby och något jag brinner för.

Det jag verkligen gillade med Art of Makeup School var att lärarna anpassade kursen efter mig och de kunskaper jag redan besitter och såg verkligen vad det var jag behövde. Då det är få elever så får man väldigt mycket personlig hjälp vilket är skönt! Man fick mycket feedback och respons på alla moment vilket jag tycker är superviktigt. Makeup kitet jag fick var också bra då de anpassade det efter vad jag behövde/ vad jag redan hade.

Idag så jobbar jag på Make Up Store hemma i Gävle och frilansar som makeupartist. Jag har varit med på en filminspelning och sminkat zombies under sommaren, nu är Halloween runt hörnet och jag har ett uppkommande samarbete med Partykungen under oktobermånad + privata halloweensminkningar. Och som det ser ut nu så ska jag fortsätta att vara makeupartist för Partykungen vilket jag verkligen ser fram emot!

https://www.instagram.com/msalandermakeup/

Josefin Swahn

Hej! Jag heter Josefin Swahn och gick master makeup- maskör kursen. 
Det jag gillade mest med utbildningen var att det fanns just en maskör del. Jag har så länge jag kan minnas älskat skräck och fantasy och denna utbildning hjälpte mig att kunna skapa mina egna kreationer. 
Idag har jag eget företag och sminkar till bland annat film, modevisningar, photoshoots  och fest.
 
Instagram @mr.pixiedust

Märta Dahlberg

IMG_0277 (2)

Hej! Jag heter Märta och jag vidareutbildade mig inom makeup för film och protes-smink på Art of Makeup School 2016. Efter skolan så tog jag ordentligt tag i att starta mitt eget företag och använder även mina kunskaper inom min hobby. Det är en väldigt givande kunskap som även hjälper dig i andra arbeten som till exempel hårstylist, perukmakare och frisör. Det jag tyckte om med skolan var att det kändes väldigt intimt och personligt med mycket hjälp för varje individ. Skolan ligger vid ett jättefint område och var enkelt att ta sig till även för mig som pendlade från Uppsala. En skola fylld med människor man gärna behåller kontakten med i efterhand!

Prosthetics5 zombie7

Hemsida: www.fenris-design.com

Instagram: @fenrisdesign

Elisabeth Söderberg elev 2015/2018

ElisabethS

Elisabeth Söderberg gick makeuputbildningen Character Special F/X makeup 8 veckor år 2015 och har sedan dess jobbat med smink och peruk i Göteborg. Jag gillade att de var få elever, mycket feedback och närvarande lärare. De mötte ens nivå och utgick efter den och gav mig hela tiden nya utmaningar. Under utbildningen fick man gå igenom många olika moment och material och därefter kunde man utveckla sin egen stil. Om man vill ta sina kunskaper till en annan nivå rekommenderar jag verkligen att gå Character F/X. Jag som bor i Göteborg fick dessutom möjlighet att studera på distans och det var perfekt för mig.” Idag jobbar Elisabeth som smink- och kostymansvarig på Liseberg där hennes fokus mest ligger på spökhuset Gasten under sommaren och under Halloween är det fullt ös med skräckhus och skräckområden. Hennes ansvarsområde sträcker sig från idé/koncept av ett nytt skräckhus, hur karaktärerna ska se ut, inköp utav smink och rengöring och sedan utbilda skådespelarna på plats.

Under året 2017 designade hon smink till 180 skådespelare på de tre olika skräckhusen och i de två uteområdena. Det blir mycket baldcaps, blod och lösa delar. Elisabeth älskar skräck och hur man kan förändra ett utseende med hjälp utav make up. Hon älskar nya utmaningar och att man aldrig ska känna sig fullärd. Ett nytt mål är att fördjupa sina kunskaper inom mask och tamburering. flicka hamnen zombie brännskada

Instagram: bettania Länk till tutorial jag gjorde under Halloween – 

Emma Engström

Jag med penna i näsan

Jag heter Emma Engström, är 36år och bor i Arvika, Värmland. Jag gick på skolan hösten 2016 då Cecilia skräddarsydde karaktärsutbildningen åt mig så att jag kunde utbilda mig samtidigt som jag jobbade och bodde kvar i Arvika. Alla lärare var otroligt kompetenta, bra pedagoger och snälla och hjälpsamma. Jag kände mig viktig och prioriterad, att jag fick utbildningen anpassad till mig, mina förutsättningar och vart jag kom ifrån och jag kände mig alltid sedd och hjälpt. Utöver alla tekniker kring specialeffekter med allt vad det innebär, så tyckte jag det var väldigt roligt att få lära mig konsten kring hårarbeten, sätta flint och liknande. Jag känner mig trygg med min utbildning och upplever mig alltid välkommen tillbaka med frågor om det är något jag känner mig osäker på, kring allt från val av foundation till vad jag bör ta betalt för ett uppdrag. Jag vill extra mycket poängtera vilket ”dream team” lärartrion jag hade är, som verkligen kompletterade varandra i kompetens och personligheter. Sedan min utbildning har jag, förutom vanliga beauty-make uppdrag, gjort flera musikvideos, bl.a. en som fick pris för bästa specialeffekter, sminkat OS-guldmedaljören Stefan Holm till clownen Pennywise och gjort många zombies i olika sammanhang. Idag jobbar jag med ett konstprojekt som innefattar mina sminkningar som blir konstnärliga fotografier som resulterar i en utställning. Gammal gubbe  Stefan Holm Clown Zombie

Följ mig gärna på instagram: @emmaengstrom_makeupartist