Tidigare Elever

Märta Dahlberg
IMG_0277 (2)

Hej! Jag heter Märta och jag vidareutbildade mig inom makeup för film och protes-smink på Art of Makeup School 2016. Efter skolan så tog jag ordentligt tag i att starta mitt eget företag och använder även mina kunskaper inom min hobby. Det är en väldigt givande kunskap som även hjälper dig i andra arbeten som till exempel hårstylist, perukmakare och frisör. Det jag tyckte om med skolan var att det kändes väldigt intimt och personligt med mycket hjälp för varje individ. Skolan ligger vid ett jättefint område och var enkelt att ta sig till även för mig som pendlade från Uppsala. En skola fylld med människor man gärna behåller kontakten med i efterhand!

Prosthetics5 zombie7

Hemsida: www.fenris-design.com
Instagram: @fenrisdesign

Elisabeth Söderberg elev 2015/2018
ElisabethS

Elisabeth Söderberg gick makeuputbildningen Character Special F/X makeup 8 veckor år 2015 och har sedan dess jobbat med smink och peruk i Göteborg.

Jag gillade att de var få elever, mycket feedback och närvarande lärare. De mötte ens nivå och utgick efter den och gav mig hela tiden nya utmaningar. Under utbildningen fick man gå igenom många olika moment och material och därefter kunde man utveckla sin egen stil. Om man vill ta sina kunskaper till en annan nivå rekommenderar jag verkligen att gå Character F/X. Jag som bor i Göteborg fick dessutom möjlighet att studera på distans och det var perfekt för mig.”

Idag jobbar Elisabeth som smink- och kostymansvarig på Liseberg där hennes fokus mest ligger på spökhuset Gasten under sommaren och under Halloween är det fullt ös med skräckhus och skräckområden. Hennes ansvarsområde sträcker sig från idé/koncept av ett nytt skräckhus, hur karaktärerna ska se ut, inköp utav smink och rengöring och sedan utbilda skådespelarna på plats.

Under året 2017 designade hon smink till 180 skådespelare på de tre olika skräckhusen och i de två uteområdena. Det blir mycket baldcaps, blod och lösa delar. Elisabeth älskar skräck och hur man kan förändra ett utseende med hjälp utav make up. Hon älskar nya utmaningar och att man aldrig ska känna sig fullärd. Ett nytt mål är att fördjupa sina kunskaper inom mask och tamburering.

flicka hamnen zombie brännskada

Instagram: bettania

Länk till tutorial jag gjorde under Halloween – 

Emma Engström

Jag heter Emma Engström, är 36år och bor i Arvika, Värmland. Jag gick på skolan hösten 2016 då Cecilia skräddarsydde karaktärsutbildningen åt mig så att jag kunde utbilda mig samtidigt som jag jobbade och bodde kvar i Arvika.

Alla lärare var otroligt kompetenta, bra pedagoger och snälla och hjälpsamma. Jag kände mig viktig och prioriterad, att jag fick utbildningen anpassad till mig, mina förutsättningar och vart jag kom ifrån och jag kände mig alltid sedd och hjälpt.

Utöver alla tekniker kring specialeffekter med allt vad det innebär, så tyckte jag det var väldigt roligt att få lära mig konsten kring hårarbeten, sätta flint och liknande.

Jag känner mig trygg med min utbildning och upplever mig alltid välkommen tillbaka med frågor om det är något jag känner mig osäker på, kring allt från val av foundation till vad jag bör ta betalt för ett uppdrag.

Jag vill extra mycket poängtera vilket ”dream team” lärartrion jag hade är, som verkligen kompletterade varandra i kompetens och personligheter.

Sedan min utbildning har jag, förutom vanliga beauty-make uppdrag, gjort flera musikvideos, bl.a. en som fick pris för bästa specialeffekter, sminkat OS-guldmedaljören Stefan Holm till clownen Pennywise och gjort många zombies i olika sammanhang. Idag jobbar jag med ett konstprojekt som innefattar mina sminkningar som blir konstnärliga fotografier som resulterar i en utställning.

Gammal gubbe Jag med penna i näsan Stefan Holm Clown Zombie

Följ mig gärna på instagram: @emmaengstrom_makeupartist

Susanne Kråksberg elev 2004. 
Jag gick skönhetskursen hösten -04 och är mycket nöjd med utbildningen! Framförallt var det så himla kul med alla möjligheter till praktik som skolan erbjuder. Att få komma ut och praktisera är fantastiskt givande och lärorikt. Cecilia är otroligt skicklig och jag lärde mig väldigt mycket av henne.

När jag gick utbildningen fick vi bl.a. följa med Cecilia och sminka cirka hundra statister vid inspelningen av gruppen the 69 eye’s video. Både eleverna från dag- och kvällskursen fick komma och hjälpa till, och vi sminkade som på löpande band! Det var jättekul att få göra extrema sminkningar och att få vara med om en så stor videoinspelning!

Nu har jag startat egen firma och arbetar på en salong där jag håller kurser, erbjuder rådgivningar och utför olika typer av sminkningar. Jag jobbar även som frilansande make-up artist. Jag har sminkat inför ett antal musikvideoinspelningar, lanseringsbilder av artister, reklamfotograferingar och modevisningar. Jag samarbetar bl.a. med ett skivbolag som heter Pama Records som har ett gäng duktiga artister knutna till sig, bl.a. Mikeyla som varit med i Fame Factory. Jag har även drivit Stylingutbildningen på Torsås Gymnasium i Kalmar i flera år och just avslutat min entreprenad 2011.
www.susannecarlsson.se

Millan Emily Jacobi elev 2005.
Hej. Jag heter Millan Emily Jacobi och kommer ifrån Sundsvall. Min dröm har alltid varit att bli någonting stort inom konst och design. Jag har provat på mycket, trots min unga ålder. Min första tanke var att jag i alla fall, till en början måste flytta ner till Stockholm (där alla jobb finns). Så jag tog mitt pick och pack och fick bo hos en vän. Samtidigt som jag jobbade extra i en ICA-butik hittade jag skolan Art of Make up School.

Det är det bästa jag gjort. Cecilia (huvudläraren) är otroligt kompetent och duktig som lärare. Rättvis men bestämd. Jag har lärt mig otroligt mycket under tiden på skolan, samtidigt som jag utvecklats som person. Jag vet nu vad jag vill och kämpar för det till 100%. Jag har redan fått många jobb. Kanske inte så bra betalda men det förvandlas istället till meriter och erfarenheter.

Jag har bland annat sminkat för:
Tidningen Slitz
Tidningen Julia
Pressbilder åt Lorén Talhaoui och
Idol vinnaren Daniel Lindgren
Top Model Maria Lager
Teater
TV
Foto
Reklam
www.modellbilder.se
www.dunken.se.
www.armandphoto.se
www.exporoom.com
www.emerfoto.nu

Innan har jag jobbat med något så spännande som dockmakare för TV och reklam på BLA-Stockholm. Där har bland annat den kända melodifestivaldockan, Allram Eest tillverkats. Likaså Iprenmannen-dräkten, barnprograms dockorna Rummel & Rabalder, och Janne & Mertzi. Jag har sytt delar av den lilla bruna dockan i OLW-reklamerna och miniatyrer av Allram och Chet mfl som var med i Julkalendern 2004.

Mitt motto: Ta ingen skit och gör det DU vill med ditt liv. Kasta inte bort den chans du har. Du lever bara 1 gång. Gör det bästa utav det. Då kan du se tillbaka på allt och vara stolt över dig själv!
www.emilyjacobi.com
Hanna Åslund, elev 2002
Jag heter Hanna Åslund och kommer från Hudiksvall. År 2002 var jag elev hos Cecilia på Art of Make Up School. Jag gick hela utbildningen (skönhet, karaktär och maskkursen).

Jag trivdes väldigt bra i skolan, med lärarna och själva utbildningen var toppen! När det var dags för praktiker så hoppade jag på så många jag kunde. Det är väldigt nyttigt att följa med andra erfarna make up artister ut på jobb när man är ”grön” i branschen. Man lär sig mycket på det. Jag känner mig väldigt privilegierad att jag fick chansen att följa med Cecilia ut på jobb under tiden jag gick på skolan.

I slutet av utbildningen kom jag i kontakt med en modellagentur och fick börja som assistent. Jag assisterade i ett år, sen fick jag ”egna” jobb att göra. Jag har gjort bland annat några reklam jobb för 7-eleven och plåtningar för tidningen Solo.

Efter skolan och några år av frilans så kände jag att jag ville arbeta vidare på min utbildning. Så jag sökte till den mycket prestige fyllda skolan London College of Fashion, och kom in. Jag gick ett år (av två) på ”specialist make up, film/TV” utbildningen. Det är väldigt mycket jobb och kräver full koncentration hela tiden. Men det är det värt för jag har lärt mig så mycket. Jag har fått kontakt med en regissör som jobbar på Pinewood/Shepperton studios och ska sköta sminket i hans film som han ska göra. Mycket spännande! Jag har även kommit i kontakt med en del fotografer här i London som jag gjort några jobb med, bl a en reklam plåtning för Elizabeth Arden’s 8-hour cream. Hemma i Stockholm så bukar jag hoppa in och jobba på TV4 (ekonominyheterna) och för Lancôme, jag är frilans make up artist hos dom. Sen brukar jag också passa på att förnya min portfolio med nya bilder. Det är viktigt att ha en bra portfolio att visa upp. Jag har jobbat för Link agentur och Söderberg och är en av de flitigast anlitade Make up artisterna i Sverige numera.

Jag är även utbildad nagelteknolog på Art of make up school, och har haft stor användning av detta på mina modejobb.
www.hannacecilia.com

Jessica Hultstrand elev 2004
Hej, jag heter Jessica Hultstrand. Jag kommer från Karlstad, Värmland, men är nu bosatt i Haninge söder om Stockholm.

Jag har alltid älskat att experimentera med smink, frisyrer och nageldekorationer, men inte tänkt att jag kan jobba med det. Det var en slump att jag såg en annan skola göra reklam och kände direkt att det är DET jag vill jobba med. Så jag började undersöka olika skolor och fann Art Of Make up School överlägsen alla andra. Skolan erbjuder mindre klasser, fler timmar, bra kontakt med lärare och gamla elever. Jag tycker att det är viktigt att man får en bra kontakt med lärarna och det ser verkligen Cecilia till att man får. Det är en avslappnad stämning och mycket skoj blandat med allvar. Ytterligare ett plus är att skolan inte är bunden till ett makeupmärke utan eleverna får använda sig av det bästa sminket från alla olika märken.

Jag valde att gå hela kursen eftersom jag inte ville vara låst på ett område, och det är jag glad för. Det jag fick lära mig är ovärderligt, tekniker jag inte hade en aning om, material som kan användas till olika saker. Jag har fått lära mig så mycket. Det jag tycker är roligast är special effekter som kroppsmålning, sår och skador samt extrem makeup, där fantasin kan flöda fritt. Jag ställer höga krav på mig själv och jag ser alltid till att mitt jobb blir ordentligt gjort.

Det ramlade in en hel del praktiker till skolan och jag hängde med på så många som jag kunde. Det blev bl.a. en musikvideo, teater, sminkkurs och ett events på en klubb i Örebro. Det var roligt och lärorikt att få se hur det går till i verkligenheten. Även efter att skolan slutat så hjälper de olika lärarna till med tips. Cecilia har hjälpt till med kontakter, bl.a.så fick jag jobb på en sommarteater och med att göra barnsminkningar, som jag även kommer fortsätta att göra.

Nu jobbar jag mest med att bygga upp min portfolio och jag har skapat långsiktiga kontakter med olika fotografer, bl.a. från modellbilder.se. Jag håller även en hel del sminkkurser, på företag och för privatpersoner och jag gör barnsminkningar på olika köpcenter i Stockholm. Jag vill även fortsätta utbilda mig inom skönhetsbranschen och jag planerar att starta eget.

Sanna Benites elev 2005
Mitt namn är Sanna och jag kommer från Göteborg. Efter gymnasiet läste jag inredningsdesign, men jag ville arbeta mer kreativt och i januari 2005 flyttade jag till Stockholm för att utbilda mig till makeupartist. Jag jämförde olika skolor och fann att the Art of Make Up School hade det jag sökte; en bred utbildning med både skönhet och specialeffekter, flest timmar, mindre klasser och inte bundna till ett visst makeupmärke.

Under skoltiden gjorde jag så mycket praktik jag hann med och det var jättekul att få komma ut och se hur vårt arbete fungerar i verkligheten. Jag sminkade bl.a. i Sara Nunes musikvideo och för ett specialinslag i Big Brother, gjorde barnsmink på mässor, flera modevisningar, en teateruppsättning av Frankenstein, Drag Queen för en svensexa, fotosmink för tidningen Slitz, TV-smink på Sport Expressen och jag har även sminkat för Häxornas Tid, en historisk filmdramatisering.

Cecilia Lidén är en duktig pedagog och låter alla försöka tills de klarar uppgiften. Hon jobbar som makeupartist vid sidan av lärarrollen och håller sig uppdaterad på de senaste trenderna och teknikerna. Cecilia hjälper sina elever att hitta sin egen stil och är väldigt mån om att alla ska trivas.

Många undrar vad som var roligast på kursen. De olika bitarna skiljer sig ganska mycket i både teknik och material, men trendmakeup, skador och tänder har gjort störst intryck på mig. Varje dag var helt ny och det var ofta svårt, men det gav också många skratt och jag hade ett fantastiskt kul halvår. Jag kommer definitivt att hålla kontakten med alla som jag lärde känna där, både lärare och elever.

Efter skolan har jag mest arbetat på min portfolio. Jag har även gjort en del jobb som brudsminkningar, varit makeupartist för Daniel Lemma och jag har sminkat Dennis från Fame Factory för en fotosession. Min prioritet just nu är att få så många kontakter som möjligt som kan generera fler jobb. Jag älskar mitt yrke för att det är kreativt, socialt och jag har utrymme att utvecklas. Snart ska jag starta mitt eget företag: ”Make A Face” och jag kan knappt bärga mig!

Email: sannamakeaface@yahoo.com
Http://ladyzanna.smugmug.com/portfolio