Möt vårt Team

Lärarpolicy

Våra lärare med Cecilia Lidén i spetsen som rektor och kreativ ledare och de enormt kreativa och duktiga Sara Zetterström som huvudlärare, kreatör och inspiratör är alla väl etablerade och flitigt anlitade make up artister med många strängar på sin lyra. Vi ser till att alltid hålla oss uppdaterade och insatta med alla nya tekniker, material, och trender i branshen och vidare utbildar och fördjupar våra kundskaper kontinuerligt med mässor och kurser. Cecilia & Sara är nu även exklusivt utbildade utav Mr. Neill Gorton himself, i Cornwall för Neill Gorton Millenium FX i Avancerad Prosthethics för lärare inom make up och special effekter med fokus på Silicone Pro Prosthethics.

Vi har även ändrat vårt kursprogram och du kan från och med våren 2016 exklusivt själv bygga din egen kurs både inom beauty, Character, nails och Prosthethics. Vi kommer att erbjuda specialinriktade kortare kurser där du själv kan välja bara de delar som passar dina önskemål och du kan själv välja ett upplägg som passar dig perfekt.

170317_0571

Cecilia Lidén är huvudansvarig över lärar-skaran och rektor på skolan och har den längsta yrkeserfarenheten med sina 23 år i branschen och är 8-faldig svensk mästarinna i make up(senast 2012) & 2-faldig silver medaljör i VM i make up, och jobbar inom tv, film, teater, musivideos, mode, visningar, utbildning, event och reklam. Cecilia har i två säsonger 2014 och 2015 varit SVT Gokvälls make up expert och haft trendspaning med Ebba von Sydow på lördafgens Gokväll i SVT. Cecilia har även under 2 säsongen haft en egen spalt i Modemagazinet Plaza Kvinna.

Cecilia har meriter såsom Breaking News, High Chaparall,  Stjärnorna på slottet, Melodifestivalen, milleniumfilmerna, Byggfällan, Cirkus Cirkör mm på sin CV. Cecilia utbildar i mode, fashion, trender, teknisk bas make up, epok make up, tamburering, special effekter, prosthetics, mask och tandkurser, airbrush, naglar och hår.

Cecilia frilansar med allt inom denna bransch, såsom teater, tv, film, reklam, mode, foto, fashion, visningar, event, utbildningar, happenings, kostymjobb, utställningar mm. Cecilia har jobbat i 22 år i branshen och tillhör de bästa och flitigast anlitade make up artisterna i Sverige. Cecilia är även specialicerad på svårare jobb som tamburering, airbrush och prosthetics med Special F/X samt kostym. Cecilia är utbildad både i Sverige och utomlands och har jobbat i både USA, London, Frankrike, Kuba, Gran Canaria, hela norden, Dubai, Irland, Sydamerika, Filippinerna, Holland/belgien, spanien mm.

Cecilia åker även på mässor, vidareutbildningar och går kurser och inspirationsföreläsningar utomlands för att hela tiden hålla sig up to date och vara cutting edge i branschen.

Kontakta Cecilia på cecilia@artofmakeupschool.com och följ på Instagram: cecilialiden_artofmakeupschool

170317_0020

Maria Bolin Yilmaz, har jobbat som Make up artist sen 2000. Hon har frilansat för flera olika märken och jobbat med teater, modevisning, musikvideoinspelningar, film och event. Maria har varit huvudlärare på skolan under ca 3 år mellan 2002-2005, och då undervisat i både beauty och mode make up, character och special effekter. Mellan 2005-2017 har Maria ägt och drivit ett eget parfymeri och salong på Alviks Torg i Bromma, Stockholm, Äppelvikens parfymeri i 11 år. Maria har under dessa år jobbat och utvecklat sin fantastiska känsla för service, kundbemötande, försäljning och företagskontakter samt otaliga utbildningar. Maria har även jobbat med alla de stora prestigemärkena i branschen såsom Dior, Chanel, Lancome, Clarins, Sensai och många många fler. Maria har genomgått utbildningar i stillära och har en fingertoppskänsla för kundens önskemål och vad som passar när det gäller makeup. I salongen på Alviks Torg höll Maria alla typer av makeup tjänster (bryn, skönhet & karaktär) samt kurser i makeup.

Så fantastiskt att vara tillbaka på ”hemmaplan”, släppa på fantasin och inspirationen, och jobba med utbildningar och kurser igen! En grym känsla att se att de som inte trodde de kunde, faktiskt kan lära sig vad som helst, samt släppa lös sin kreativitet

Sen årsskiftet 2016/2017 har Maria sålt butiken i Alvik och är nu tillbaka som en av huvudlärarna på Art of make up school!. Det är jättekul att ha Maria tillbaka och Maria undervisar i följande ämnen:

Mode och beauty make up, årtalsmake up, teknisk bas make up, naglar, character make up, special effekter, Prosthetics och teethmaking. Försäljningstekniker, företagande, kundbemötande, marknadsföring och redovisning.

kontakta Maria på maria@artofmakeupschool.com Följ på Instagram: maria_artofmakeupschool

170317_0135

Sara Zetterström har arbetat i 11 år med reklam, musikvideos, event, modevisningar, mode och salong & butik.Hon har varit diskansvarig på Bobbi Brown och Estee Lauder. Hon har jobbat på Modellfrabriken, Estee Lauder, Åhlens, NK, Thelma & Louise, JJP event, Creative Events, Cirkus Cirkör, Entrouage Productions, Pauwau, byggfällan mm. Sara utbildar i nästan alla ämnen på vår Master make up artist utbildning. Sara är vår huvudlärare både inom make up och naglar. Hon är grym på Nailart och otroligt kreativ, och delar och sprider sin inspiration, kreativitet och glädje med våra elever!

Sara undervisar i naglar, mode, fashion, teknisk bas make up, character make up, epok make up, Prosthetics & special effekter, tandarbete, Manikyristutdildningar, UV-gele och nailart.

Sara är utbildad make up artist och nagelteknolog, med stor erfarenhet av denna breda bransch där hon jobbar med helheten både med make up, hår, naglar och kostym. Hon har jobbat med såväl privatpersoner som världskändisar och allt från foto till event, mode, visningar, styling och stora tv och filmproduktioner.

”Den stora variationen som det finns möjlighet till inom detta yrke, både som frilansande make up artist och anställd, lockar mig till nya utmaningar. Jag älskar att jobba kreativt och att få utforma mina idéer inom make up, hår, samt kostym och rekvisita är helt fantastiskt! Du kan aldrig sikta för högt med dina mål inom detta yrke och det finns inga gränser på hur mycket spännande det finns att lära sig!”

Att få vara med under elevernas utveckling på skolan är så häftigt! Att få hjälpa dem från det första vingliga eyeliner-strecket till att efter examen se dem hantera tekniska och riktigt avancerade makeuper är otroligt inspirerande! Mitt mål är att varje elev ska våga utmana sig själv och att deras drömmar om kreativitet ska förvandlas till verklighet.”

Ax-plock CV

Tv: match.com, ensam mamma söker, Breaking News, Casino Cosmopol event, Creative Meetings events, Cirkus Cirkör, Apoteket, Kolmården zoo, fuskbyggarna, filip&fredrik, hemtex, bravida, Nordea, stylein.com

Musik/musikvideo:
Timbuktu, Il divo, promoe, cazziopeia, Andreas grega, Ashley hicklin, supreme, Nikisha
Modevisning/sminkshower:
Lansering och event med Linda Hallbergs nya make up serie
Diskansvarig försäljning på Belle Dame
Attitude mässan kista
Beverly McColgan
Lars Wallin
Jonas Hallberg
Sthlm fashion week, 2007, 2008, 2011, 2012
Tilltskärarakademien
Sthlm designhögskola
Teater/sång/dans föreställningar:
Bridgen blues
Sweetie charity
Rent
Sthlms operahögskola
Övrigt:
Event och styling för scen
Beauty, privatpersoner
Barnmålning
Brudar
Makerad/specialeffekter
Rekvisita
Kostym
Attributmakeri
Följ Sara här Instagram: sarazetterstrom_mua

170317_0040

Ingela Viola Larsson, har jobbat som make up artist sedan hon utbidlade sig hos oss 2011. Ingela är sedan tidigare hudterapeut och har jobbat på salong i många år med fantastiska behandlingar inom hudvård och vaxning och är mycket erfaren och van med kundbemötande, privatkunder, salongsjobb och försäljning.

Ingela har även frilansat sedan sin utbildning med alltifrån TV, film, reklam, musikvideos, foto och teater, till salong, event, mässor och modevisningar. Ingela har en otrolig känsla för special effekter och döskallar och är grym på Proshtetics och teethmaking och special F/X av alla slag. Hon är en otroligt kreativ eldsjäl och gör alltid massor av enormt inspirerande och kreativa make uper och är väldigt aktiv inom social media! Följ Ingela på Instagram! Ingelaviolamakeup

Ingela undervisar hos oss inom följande ämnen:
Beauty och Fashion make up, teknisk bas make up, salongs och kundbemötande, hudvård, hårstyling, epok make up, ansiktsmålningar, character make up, special F/X, proshtetics och Teethmaking, Basic och PRO.
Instagram: ingelaviolamakeup