Möt vårt Team

Lärarpolicy

Våra lärare med Cecilia Lidén i spetsen som rektor och kreativ ledare och Maria som huvudlärare, kreatör och inspiratör är alla väl etablerade och flitigt anlitade make up artister med många strängar på sin lyra. Vi ser till att alltid hålla oss uppdaterade och insatta med alla nya tekniker, material, och trender i branshen och vidare utbildar och fördjupar våra kundskaper kontinuerligt med mässor och kurser. Cecilia är nu även exklusivt utbildad utav Mr. Neill Gorton himself, i Cornwall för Neill Gorton Millenium FX i Avancerad Prosthethics för lärare inom make up och special effekter med fokus på Silicone Pro Prosthethics.

Vi har även ändrat vårt kursprogram och du kan från och med våren 2016 exklusivt själv bygga din egen kurs både inom beauty, Character, nails och Prosthethics. Vi kommer att erbjuda specialinriktade kortare kurser där du själv kan välja bara de delar som passar dina önskemål och du kan själv välja ett upplägg som passar dig perfekt.

170317_0571

Cecilia Lidén är huvudansvarig över lärar-skaran och rektor på skolan och har den längsta yrkeserfarenheten med sina 24 år i branschen och är 8-faldig svensk mästarinna i make up(senast 2012) & 2-faldig silver medaljör i VM i make up, och jobbar inom tv, film, teater, musivideos, mode, visningar, utbildning, event och reklam. Cecilia har i två säsonger 2014 och 2015 varit SVT Gokvälls make up expert och haft trendspaning med Ebba von Sydow på lördafgens Gokväll i SVT. Cecilia har även under 2 säsonger haft en egen spalt i Modemagazinet Plaza Kvinna.

Cecilia har meriter såsom Breaking News, High Chaparall,  Stjärnorna på slottet, Melodifestivalen, milleniumfilmerna, Byggfällan, Cirkus Cirkör mm på sin CV. Cecilia utbildar i mode, fashion, trender, teknisk bas make up, epok make up, tamburering, special effekter, prosthetics, mask och tandkurser, airbrush, naglar och hår.

Cecilia frilansar med allt inom denna bransch, såsom teater, tv, film, reklam, mode, foto, fashion, visningar, event, utbildningar, happenings, kostymjobb, utställningar mm. Cecilia har jobbat i 24 år i branshen och tillhör de bästa och flitigast anlitade make up artisterna i Sverige. Cecilia är även specialicerad på svårare jobb som tamburering, airbrush och prosthetics med Special F/X samt kostym. Cecilia är utbildad både i Sverige och utomlands och har jobbat i både USA, London, Frankrike, Kuba, Gran Canaria, hela norden, Dubai, Irland, Sydamerika, Filippinerna, Holland/belgien, spanien mm.

Cecilia åker även ofta på mässor, vidareutbildningar och går kurser och inspirationsföreläsningar utomlands för att hela tiden hålla sig up to date och vara cutting edge i branschen.

Kontakta Cecilia på cecilia@artofmakeupschool.com och följ på Instagram: cecilialiden_artofmakeupschool

170317_0020

Maria Bolin Yilmaz, har jobbat som Make up artist sen 2000. Hon har frilansat för flera olika märken och jobbat med teater, modevisning, musikvideoinspelningar, film och event. Maria har varit huvudlärare på skolan under ca 3 år mellan 2002-2005, och då undervisat i både beauty och mode make up, character och special effekter. Mellan 2005-2017 har Maria ägt och drivit ett eget parfymeri och salong på Alviks Torg i Bromma, Stockholm, Äppelvikens parfymeri i 11 år. Maria har under dessa år jobbat och utvecklat sin fantastiska känsla för service, kundbemötande, försäljning och företagskontakter samt otaliga utbildningar. Maria har även jobbat med alla de stora prestigemärkena i branschen såsom Dior, Chanel, Lancome, Clarins, Sensai och många många fler. Maria har genomgått utbildningar i stillära och har en fingertoppskänsla för kundens önskemål och vad som passar när det gäller makeup. I salongen på Alviks Torg höll Maria alla typer av makeup tjänster (bryn, skönhet & karaktär) samt kurser i makeup.

Så fantastiskt att vara tillbaka på ”hemmaplan”, släppa på fantasin och inspirationen, och jobba med utbildningar och kurser igen! En grym känsla att se att de som inte trodde de kunde, faktiskt kan lära sig vad som helst, samt släppa lös sin kreativitet

Sen årsskiftet 2016/2017 har Maria sålt butiken i Alvik och är nu tillbaka som en av huvudlärarna på Art of make up school!. Det är jättekul att ha Maria tillbaka och Maria undervisar i följande ämnen:

Mode och beauty make up, årtalsmake up, teknisk bas make up, naglar, character make up, special effekter, Prosthetics och teethmaking. Försäljningstekniker, företagande, kundbemötande, marknadsföring och redovisning.

kontakta Maria på maria@artofmakeupschool.com Följ på Instagram: maria_artofmakeupschool